Elevate Investments heeft een gezondheidscentrum in Deventer aangekocht voor haar eerste zorgvastgoedfonds. Het gezondheidscentrum omvat circa 3.500 m2 en is verhuurd aan onder andere huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen en enkele stichtingen.

In het vastgoedfonds wordt geparticipeerd door een beperkt aantal investeerders. Het vastgoed werd aangekocht van Annexum. De plaatsing van de participaties ten behoeve van het eigen vermogen werd verzorgd door Connect Invest.

De aankoop past in de strategie van Elevate Investments om vastgoedfondsen voor gezondheidscentra te initièˆren en te beheren waaraan zij door optimalisatie en actief beheer kwaliteit kan toevoegen.

Bart van Rooijen en Richard Splinter, partners in Elevate Investments, verwachten dat de markt voor gezondheidscentra de komende jaren verder zal groeien door de toenemende vergrijzing, de verplaatsing van tweedelijns naar eerstelijnszorg en de verdere professionalisering en samenwerking van eerstelijns zorgverleners. Zij voorzien dat er meer behoefte ontstaat aan grotere gezondheidscentra met een breed aanbod van zorgdisciplines.

Elevate Investments werd geadviseerd door Marble Real Estate, RechtStaete vastgoedadvocaten & belastingadviseurs, Holdinga Matthijssen Kraak notarissen, FMlaw en Credion Amersfoort.