Onze rol

‘Wat doen jullie nou precies?’

Regelmatig krijgen wij de vraag wat wij nou precies doen en dat blijkt na al die jaren nog steeds lastig in één zin te omschrijven.

Veel partijen, zoals een architect, een makelaar of een beheerder hebben een duidelijk omlijnde deeltaak. De architect ontwerpt, de makelaar moet verhuren of verkopen en de beheerder moet ervoor zorgen dat het gebouw goed blijft functioneren. Het zijn allemaal specialisten die vooral goed zijn op hun eigen deelgebied.

Maar er moet ook één partij zijn die alles overziet. Die ervoor zorgt dat het vastgoed aansluit op de marktbehoefte, die alle partijen en belangen weet te verbinden en zorgt dat het daadwerkelijk financieel en technisch haalbaar is. Die de rode lijn bedenkt én bewaakt. Die partij zijn wij.

Voor opdrachtgevers is het vaak moeilijk om te bepalen wat ze willen. Wij zorgen er met onze marktanalyses, ruimtelijke studies, rekenmodellen en scenario’s voor dat de opdrachtgever een overtuigende keuze kan maken en deze keuze ook aan zijn/haar achterban kan uitleggen. Nog voordat de specialisten aan boord komen bedenken wij de strategie en ontwikkelen een haalbare business case.

Op basis van deze business case selecteren wij de specialisten die het beste bij de opgave passen. Tijdens het hele proces werken wij intensief met hen samen, spreken hun taal, geven heldere input en feedback, sturen bij, motiveren en zorgen dat zij maximaal presteren. Dat is duidelijk anders dan een procesmanager die specialisten aan elkaar knoopt maar in veel gevallen zelf onvoldoende visie of kennis inbrengt.

Als ‘vastgoed-dirigenten’ verbinden wij partijen en belangen, zijn analytisch, conceptueel en creatief en zorgen dat het financieel haalbaar is en gerealiseerd wordt.

Dus dat is wat wij doen.

vastgoed dirigenten