Utrecht

Winkelcentrum De Klop

Wijkwinkelcentrum De Klop is het boodschappencentrum van de wijk Utrecht Overvecht Noord-west. Het was deels in eigendom van een vastgoedfonds van Staalbankiers en de losstaande Lidl supermarkt was eigendom van AJ Real Estate. In deze ruime wijk is De Klop goed bereikbaar. Echter de concurrentie van o.a. groot winkel centrum Overvecht heeft geleid tot de nodige leegstand met name in kleinere winkels. Het winkelcentrum bestaat uit 2 kleinere supermarkten, een Lidl en Mehmet Plaza en een winkelstrip met voornamelijk lokale ondernemers.
Bart is door Staalbankiers gevraagd het winkelcentrum te herpositioneren. Als snel bleek dat de beste oplossing het uitbreiden van de Lidl was. Maar gezien de beperkte ruimte stuitte de uitbreidingsplannen voor Lidl op stedenbouwkundige discussies en gebrek aan draagvlak in de buurt. Samen met de gemeente is weloverwogen de communicatie met de wijk gezocht waardoor deze zelf de beste oplossing kon kiezen echter wel onder voorwaarde dat Lidl en de omliggende vastgoedeigenaren zich hierin konden vinden. Door een fors deel van de winkelstrip te betrekken in de uitbreidingsplannen sneed het mes aan 2 kanten: een grote attractieve Lidl supermarkt en de leegstand grotendeels opgelost. Maar nog belangrijker is dat de consument de weg naar De Klop weer weet te vinden.

PROJECT

Winkelcentrum De Klop

LOCATIE

Utrecht

OMVANG

3.400 m²

OPDRACHT

  • Herontwikkeling

PERIODE

2015-2017

OPDRACHTGEVER

Staalbankiers

ELEVATE PARTNER

Bart van Rooijen

Over De Klop

Winkelcentrum De Klop is gesitueerd te midden van 3 forse woningblokken met ruime voldoende gratis parkeerplaatsen. Door zijn open karakter is het vanuit vele richtingen, te voet, per OV, maar ook met de auto goed te bereiken.
Naast de supermarkten zitten er nog een lokale bakker, kaashandel, textiel, kapsalons, snackbars en een Chinees restaurant.

De Klop

Andesdreef 75,

Utrecht

Locatie

Winkelcentrum De Klop ligt in Overvecht, Utrecht.

Meer informatie? Neem contact met ons op.