Haarlem

Zocherzicht

Zocherzicht is als voorbeeldproject door NS Vastgoed in nauwe samenwerking met de Rijksgebouwendienst ontwikkeld als speerpuntproject voor DuurzaamBouwen en DynamischKantoor. Het gebouw is sinds de oplevering in 1998 in gebruik geweest bij de Rijksgebouwendienst. Als gevolg van het concentratie- en krimpbeleid van de rijksoverheid heeft de RGD het gebouw verlaten.

In opdracht van de eigenaar heeft Richard onder de noemer ‘Zocherzicht 2.0’ een eigentijdse positionering uitgewerkt en vervolgens het Programma van Eisen opgesteld voor de aanpassingen van het gebouw. Met de oorspronkelijke architect, Rudy Uytenhaak Architecten, is het pve uitgewerkt in een nieuw ontwerp.

Als gevolg van de verkoop van haar gehele vastgoedportefeuille heeft de opdrachtgever echter besloten de plannen niet uit te voeren.

PROJECT

Zocherzicht

LOCATIE

Haarlem

OMVANG

8.000 m²

OPDRACHT

  • Strategie
  • Herontwikkeling

PERIODE

2012-2014

OPDRACHTGEVER

Basisfonds Stationslocaties

ELEVATE PARTNER

Richard Splinter

Over Zocherzicht

In het concept wordt een nieuwe centrale entree gerealiseerd en zijn de verdiepingen goed te splitsen in delen. Hierdoor is het gebouw geschikt voor huurders van verschillende omvang. Er worden twee lichthoven weggehaald, waardoor er grotere vloeren ontstaan die zeer geschikt zijn voor Nieuwe Werken concepten. Op de begane grond is ruimte voor een aanbieder van flexibele kantoorruimte die ook de huurders faciliteert. De gevel op de begane grond en 1e verdieping worden voorzien van veel glas, waardoor het gebouw  uitnodigender wordt.

Zocherzicht

Kennemerplein 6-16

Haarlem

Locatie

Zocherzicht ligt direct aan de noordzijde van het monumentale station Haarlem CS. Aan de zuidzijde van het station ligt het centrum van Haarlem. Het gebouw wordt ingeklemd tussen het station en de N200 (Amsterdam-Zandvoort).

 

Meer informatie?
Neem contact met ons op.