Den Haag

Stichthage

Stichthage is één van de meest markante kantoorgebouwen van Den Haag, gelegen boven op Den Haag Centraal Station.

In opdracht van NS Vastgoed heeft Richard een strategisch plan opgesteld. Op basis van een uitgebreide analyse van gebouw, markt en concurrentie is de positionering van het project bepaald en uitgewerkt in een concrete marketingmix.

Op basis van dit plan heeft Richard opdracht gekregen om het dedicated asset management voor Stichthage te voeren. Er zijn ingrijpende aanpassingen aan het gebouw doorgevoerd. Op de eerste verdieping is een ruime uitnodigende entree gerealiseerd en zijn extra functies zoals een business center en horeca toegevoegd.

Richard voerde de regie over de marketing en verhuur van het gebouw. Onder zijn regie werd meer dan 15.000 m² verhuurd. Huurders in het gebouw zijn Aedes, Universiteit Leiden, KiFiD, Regus, Wigo4It, CMIS, Adaxio, HTM, Platform31, Stichting Bibliotheek.nl, ProRail, Joule, Fonds Podiumkunsten en NS Stations. Daarmee was Stichthage het meest succesvolle gebouw in Den Haag tijdens de opdrachtperiode.

Het gebouw beschikt over ruim 30.500 m² kantoorruimte. Een keur aan organisaties heeft zich in Stichthage gevestigd.

PROJECT

Stichthage

LOCATIE

Den Haag

OMVANG

30.500 m²
(excl. retail B.G.)

OPDRACHT

• Strategie
• Asset management

PERIODE

2013-2017

OPDRACHTGEVER

NS Vastgoed

Elevate partner

Richard Splinter

Over Stichthage

Stichthage is een kantoorgebouw van ruim 30.500 m² bovenop NS-station Den Haag Centraal. Het gebouw bestaat uit 15 verdiepingen. Door de ligging van Stichthage bovenop Centraal Station Den Haag zijn er vele voorzieningen onder handbereik. In de stationshal zijn vele horeca en winkelformules gevestigd. Direct naast Stichthage biedt New Babylon nog meer winkels en hotel New Hampshire.

Stichthage biedt een eigentijdse, inspirerende werkomgeving voor professionals in een internationale setting. Een thuishaven voor zelfbewuste, maatschappelijk bewuste organisaties op de best bereikbare locatie in de regio. Met volop gelegenheid voor ontmoeten, inspireren, communiceren en creëren. 

Door de ligging boven op NS station Den Haag Centraal biedt Stichthage de meest duurzame mobiliteit. Daarnaast beschikt Stichthage over energielabel C en de verlichting is voorzien van daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. De grote vloeren bieden alle mogelijkheden voor Het Nieuwe Werken.

Stichthage

Koningin Julianaplein 10

Den Haag

Locatie

Stichthage ligt bovenop het NS station Den Haag Centraal. Vanuit de spectaculaire stationshal biedt de roltrap direct toegang tot de entreehal. Naast de stationshal bevindt zich de Q-park parkeergarage. Op loopafstand bevinden zich ministeries en de binnenstad van Den Haag.

Meer informatie?
Neem contact met ons op.